RobDrinki.pl – zobacz jak zrobić dobrego drinka. Przepisy na drinki
  • DRINKI WG SKŁADNIKÓW
    • wódka
    • rum
    • likiery
    • cachaca
    • campari
    • cognac
    • gin
    • tequilla
    • whisky/whiskey
    • wino
  • DRINKI WG SMAKU
    • kwaśne, cierpkie
    • ostre
    • słodkie
    • wytrawne
  • DRINKI WG TYPU
    • After Dinner
    • Aperitif
    • Stand up’y
    • Fancy
    • Drinki warstwowe
    • Long Drink
    • Short drink
    • Shoty
  • ALKOHOLE
    • Likiery
  • Kontakt

Fragolosca

Rodzaj

kwaśny, cierpki

Szkło

short drink, old fashoned, whiskówka

Receptura

  • 40 ml wódka
  • 1/2 limonki pokrojona w wedgesy
  • 2-3 łyżeczki brązowego cukru
  • 20ml syropu truskawkowego

Przygotowanie

Do szklanki przeznaczonej do short drinków wrzucamy pokrojoną w wedgesy limonkę. Całość zasypujemy brązowym cukrem. Tak przygotowane składniki miażdżymy przy pomody moodlera. Aż po sam brzeg szklanki wsypujemy, uprzednio przygotowany kruszony lód. Dolewamy wódki, dosypujemy kruszonego lodu, a następnie całość polewamy syropem truskawkowym.

fragolosca

fragolosca

fragolosca

fragolosca




Dodane przez
Rób Drinki - jak zrobić dobrego drinka. Przepisy na drinki.

Poprzedni drink
Następny drink

Brak komentarzy to “Fragolosca”

  1. Jak zrobić drink Caipirinha | RobDrinki.pl - zobacz jak zrobić dobrego drinka pisze:
    27 grudnia 2011 o 11:39

    [...] syropu uzyskuje się ciekawy słodko – kwaśny smak. Najbardziej znaną modyfikacją jest Fragolosca, gdzie alkoholem bazowym jest wódka, a szczyt kruczonego lodu, polewa się syropem z truskawek. [...]

    Odpowiedz

Skomentuj artykuł

Kliknij tutaj, aby anulować odpowiadanie.

Treść komentarza





Przepisy na drinki

Dodaj drinka



Alkohole



  • Caipiroska
  • Barman
  • Balalaika
  • Vodka Fizz
  • Mojito
  • Blue Kamikaze
  • Caipirinha
  • Long Island Iced Tea
  • Sex on the beach
  • Mint Julep
Rób Drinki (c) 2013 - Zobacz jak zrobić dobrego drinka. Najlepsze drinki w sieci. Przepisy na drinki.
W celu ciągłego podnoszenia jakości naszej witryny, nasza strona używa plików cookies.Więcej informacji