Rodzaj:After Dinner, Drinki słodkie Szkło:Whiskówka Receptura:
Przygotowanie:Wódkę oraz likier kawowy wlać do szklanicy barmańskiej z lodem, mieszać nie wstrząsać. Następnie odcedzić do whiskówki z lodem. Po obrzeżach lub przy wykorzystaniu wypukłej strony łyżeczki barmańskiej, wlewać śmietankę, w taki sposób aby nie zmieszała się resztą składników uprzednio wlanych do szklanki. Nie stosuje się garnieru w postaci owoców. Czasami posypuje się śmietankę wiórkami startej czekolady, bądź też cynamonem.
Wariacje:Dość często barmani używają mleka zamiast śmietanki, co zmienia konsystencję drinku na trochę rzadszą. |
|
[...] White Russian [...]
Pysio
Świetna stronka – Tak trzymaj !
można tez wódkę zastąpić Lubelską cytryną. daje bardzo ciekawe połączenie orzeźwiającej cytryny z ciężką śmietanką.