Rodzaj:Long drink, drinki słodkie Szkło:Fancy Receptura:
W standardowej recepturze IBA (International Bartenders Association) zamiast malibu i śmietanki używa się kremu kokosowego. Tak mówi oficjalny przepis, natomiast w większości restauracji oraz klubów z góry właściciele zakładają, iż krem kokosowy będzie tożsamy połączeniu malibu z mlekiem bądź też śmietanką.
Przygotowanie:Wszystkie składniki wlać do szklanicy barmańskiej. wypełnionej lodem. Wstrząsać przez kilka, kilkanaście sekund. Zawartość przelać do szkła typu fancy, bądź też innego szkła przeznaczonego do long drinków. Do wykonania garnieru w tym przypadku idealnie nadaje się ananas oraz jego liście.Warto na top dodać bitą śmietanę. Wariacje:Użycie zamiast malibu syropu kokosowego. Dodanie jako bonifikatora zblenderowanego banana. |
|
cudowny , pyszny , niekończąca się rozkosz , polecam !!!!!!