RobDrinki.pl – zobacz jak zrobić dobrego drinka. Przepisy na drinki
  • DRINKI WG SKŁADNIKÓW
    • wódka
    • rum
    • likiery
    • cachaca
    • campari
    • cognac
    • gin
    • tequilla
    • whisky/whiskey
    • wino
  • DRINKI WG SMAKU
    • kwaśne, cierpkie
    • ostre
    • słodkie
    • wytrawne
  • DRINKI WG TYPU
    • After Dinner
    • Aperitif
    • Stand up’y
    • Fancy
    • Drinki warstwowe
    • Long Drink
    • Short drink
    • Shoty
  • ALKOHOLE
    • Likiery
  • Kontakt

Mojito

Rodzaj

Fancy, orzeźwiający

Szkło

Long drink, highball

Receptura

  • 40ml biały rum
  • 2-3 gałązki mięty (liście)
  • 3-4 wedgesy limonki
  • brązowy cukier
  • woda gazowana (splash)

Przygotowanie

Do szkła typu highball wrzucamy wedgesy limonki, dodajemy liście z kilku gałązek mięty, a całość posypujemy brązowym cukrem. Zawartość szklanki moodlerujemy, aż uzyskamy odpowiednią ilość soku z limonki. Dosypujemy kruszony lód (po same brzegi), dodając w między czasie. świeże wedgesy limonki. Następnie dolewamy rum, a całość splash’ujemy wodą gazowaną. Szklanka musi byc dobrze wypełniona kruszonym lodem! Tak przygotowany drink ozdabiamy gałązkami mięty oraz limonką.

mojito

mojito

mojito


 



Dodane przez
Rób Drinki - jak zrobić dobrego drinka. Przepisy na drinki.

Poprzedni drink
Następny drink

2 komentarzy to “Mojito”

  1. Alex pisze:
    9 maja 2012 o 19:26

    Najlepsze co może być ;c

    Odpowiedz
  2. Ola pisze:
    15 stycznia 2016 o 07:56

    To jest moj najbarziej ulubiony drink! wedlug tego przepisu wychodzi super :)

    Odpowiedz

Skomentuj artykuł

Kliknij tutaj, aby anulować odpowiadanie.

Treść komentarza





Przepisy na drinki

Dodaj drinka



Alkohole



  • Pedro collins
  • Lava Flow
  • Fragolosca
  • Pink Daiquiri
  • Caipiroska
  • Caipirinha
  • Long Island Iced Tea
  • Bahama mama
  • Barman
  • Havana Sunrise
Rób Drinki (c) 2013 - Zobacz jak zrobić dobrego drinka. Najlepsze drinki w sieci. Przepisy na drinki.
W celu ciągłego podnoszenia jakości naszej witryny, nasza strona używa plików cookies.Więcej informacji